BIenvenue sur Le Monde des Prédateurs

Ceci est un blog "franco-suédois", car je vais y écrire les articles que j'écrivis sur mon ancien blog "Rovdjurens Värld", donc je vais y continuer.

lundi 3 octobre 2011

En haj attackerar en man och det är "hajens" fel...

l'Île de la Réunion, en fransk paradisö, med en av de vackraste stränderna i världen där surfarna samlas. Folk säger àt dem att inte bada och surfa där därför att det finns hajar där, men de tänker "Tja, det händer andra, men inte mig."


Nu tog en haj en människa, den kom t.o.m. tillbaka när modern slängde nàgra köttbitar i havet fràn sin son, den hajen var hungrig. Nu anser människan att hon har rätt att jaga just den där hajen, men icke, hajen följde sina naturliga instinkter och dödade för att överleva, vilket inte människan gör.


Visst den stranden lockar mig, men under ytan sà finns det ett helt ekosystem, farliga strömmar som kan dra ner en människa i djupet, betydligt farligare än en haj. Jag skulle vara en besökare och en inkräktare, men hajen utgör en del av faunan, det màste respekteras.

Men attacken mot människor är orsakade av människan och inte hajen eftersom människan inkränktar pà hajens territorium och löper därmed en risk att konfronteras med en haj.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire