BIenvenue sur Le Monde des Prédateurs

Ceci est un blog "franco-suédois", car je vais y écrire les articles que j'écrivis sur mon ancien blog "Rovdjurens Värld", donc je vais y continuer.

mercredi 27 juin 2012

TIll er som vill skjuta rovdjuren, Svenska Rovdjursföreningen har en alternativ lösning....

Det finns andra sätt att skydda fàren, vilket blir billigare i längden eftersom ni inte behöver betala för viltstängslet, det stàr frivilliga för som vill bevara de svenska rovdjuren.

Men ja, Svenska rovdjursföreningen kommer med reella och hàllbara lösningar, vilket ni kan läsa här i detta nyhetsbrev. Fast jag tvivlar pà att ni fàruppfödare oroar er för era fàr, det handlar nog mer om att ni vill kontrollera naturen sà att det blir en katastrof och att ràdjur blir fler och orsakar skador i era trädgàrdar, sen kommer ni att skylla pà ràdjuren, trots att det är ert fel i grunden.

Jag skulle gärna bidra, problemet är att jag bor i Frankrike, men jag kämpar likväl för de franska vargarna. Det är bra underligt att vargen accepteras i mindre länder där vargar lever i människors närhet, men jag vet ju att det inte handlar om vargen, det handlar om er egen dumhet, ni förblindas av ert hat, sen att halvt förvildade hundar river era fàr bryr ni er inte om, dà gäller det att skylla pà vargen.

Tja, det som ni kallar vargdebatt är ej en debatt, ni lyssnar inte pà argument som äro realistiska, ni vill inte ens acceptera att vargen och andra rovdjur utgör en del av den svenska faunan. Men lyssna för tusan pà Svenska Rovdjursföreningen innan det är för sent. Det är en realistisk lösning som är hàllbar som de kommer med.

Det enda monstret i relationen mellan människan och vargen är människan själv, eftersom hon tror sig vara en slags Gud som har "rätt att skapa sig en natur som hon själv kontrollerar."

Har ni glömt bort att det fanns en naturlig balans mellan rov- och bytesdjur förr, rovdjur gör sà att deras bytesdjurs stammar blir friskare och livskraftigare, eftersom de svagaste individerna offrar sina liv för de andra, vilket handlar om en slags livscykel, fast även de minsta djuren spelar en otrolig viktig roll i naturen, inget djur kan försummas, ty det skapar en obalans i naturen, även en förlust av insekter skapar en naturlig katastrof i faunan, växter har behov av insekter för att sprida ut sig. Det borde ni veta, men istället för att prata om helhetsbilden sà är det bara ert ekonomiska intresse som gäller, vilket även gäller skogsbruket. Det är dags för människan att dra sig tillbaka och làta naturen fà vara, men mänsklighetens dumhet är det som orsakar naturkatastrofer, det handlar om förändringar i haven o.s.v...


1 commentaire:

  1. http://skvitts.wordpress.com/2012/07/13/bloggspace-se-ligger-nere/
    Bloggspace ligger nere, läs mera hos mig och sprid vidare!
    /Skvitt

    RépondreSupprimer