BIenvenue sur Le Monde des Prédateurs

Ceci est un blog "franco-suédois", car je vais y écrire les articles que j'écrivis sur mon ancien blog "Rovdjurens Värld", donc je vais y continuer.

jeudi 20 octobre 2011

En ung delfin fastnar i ett fiskenät...

Den unga delfinhonan som är tre mànader gammal fastnar i ett fisknät och försöker med alla medel slita sig loss, fast hennes stjärtfena sitter fast och det hela förvärras av hennes kamp för att komma upp till ytan, hon släpar pà nätet och landar pà en strand där nàgra fiskare finner henne...

Organisationen CLEARWATER kontaktas av fiskarna och den unga honan förs till en bassäng där hon vàrdas för sina skador, de försöker med alla möjliga medel rädda henne och undvika en amputation av sjtärtfenan, ty en delfin har behov av sin stjärtfena för att ta sig till ytan och andas. Men för att rädda hennes liv sà behövdes det amputera hennes stjärtfena. En specialist pà proteser som ursprungligen kommer fràn Irland, Ryan Carroll hör talas om henne och beslutar sig för att skapa en protes àt henne. Det tar tid och mànga misslyckade försök blir det, medan Winter lär sig att simma med sina andra fenor och tittar pà hur hajarna i bassängen rör sig, hon härmar deras rörelser, hon är levnadsglad och kämpar. Men Ryan lyckas med bedriften att skapa en protes àt henne, en slags plast som suger sig fast pà hennes stjärt utan fena, sen lägger han till de andra delarna tills de bildar en ny fena som Winter màste lära sig att leva med, hennes muskler blir starkare och hon lär sig snabbt att simma som sin äldre kamrat i bassängen, nu leker dessa delfiner utan problem.  Nu kanske ni tror att det här är pàhittat, men det är en sann historia som har inspirerat nàgra att göra en film om henne, lite omgjord, men Winter, som hon heter, spelar själv huvudrollen.
Jag undrar om den här filmen är lika berörande som RÄDDA WILLY... Om inte mer...


Jag blir förbannad pà människans eviga dumhet och varför vill hon inte lära sig att hon orsakar de allra flesta problemen i naturen, framförallt ett enormt onödigt lidande bland djuren.

Men Winter är en dam som visar oss människor att viljan räcker làngt för att överleva och inspirera andra för att leva, en hjältinna som mest troligtvis har räddat liv bland barn och ungdomar som hon inspirerar.

Men det är inte sà enkelt att det endast gäller Winter, det finns sà mànga andra djur som är offer för människans verksamheter.

Vill ni se Winter simma i direktsändning? Klicka här!

5 commentaires:

 1. Skön liten historia och hon hade tur "Winter", många delfiner dör som en bieffekt av industrifisket, liksom så många andra i det som kallas "bifångst"
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Bif%C3%A5ngst

  Kram.

  RépondreSupprimer
 2. Tack Maria för detta!! Den filmen ska jag gå och se med mina barn... Undrar när den kommer till sverige??

  Hemikram

  RépondreSupprimer
 3. @ Thomas, Visst var det en skön historia som började tragiskt, Winter hade tur till skillnad mot andra delfiner...

  @ Hemimamma, Varsàgod. Den släpps den 2 nov 2011 här i Frankrike iaf...

  Örnkramar till er bàda

  RépondreSupprimer
 4. Åh dessa underbara delfiner...tänk va vi människor ställer till det i naturen...det är sorgligt.
  Men tur att Winter hittades av rätt människor..helt fantastisk historia ...den kommer oxå jag att gå på bio för att se..

  Kraaaam

  RépondreSupprimer
 5. @ Pomerans

  Visst är det sorgligt, men hon hade tur i oturen... Den kommer jag att kunna se nästa vecka...

  Örnkramar

  RépondreSupprimer