BIenvenue sur Le Monde des Prédateurs

Ceci est un blog "franco-suédois", car je vais y écrire les articles que j'écrivis sur mon ancien blog "Rovdjurens Värld", donc je vais y continuer.

mardi 18 octobre 2011

Dessa usla argument fràn varghatarna

...man lät vargvalparna svälta ihjäl

Shaun Ellis är en vargman som bevisar att vargen är en social varelse som oss med liknande regler, det kanske är därför som vargmotstàndarna har svàrt för vargen? 


Jo, de "kunniga" jägarna kommer med sina siffror och sen skrämmer de upp folk med felaktiga uppgifter, lyckligtvis sà gäller det inte alla jägare, vi borde nog kalla dem mördare istället, ty de skjuter ju för nöjes skull. Men när man kommer med förslag för att förbättra säkerheten för fàruppfödarna sà förkastar de dem utan att ens ta det i betraktande. 

Var tog den naturliga balansen mellan människan och naturen vägen?

När började människan att se sig som en Gud och anse sig att ha rätt vilka som fàr leva eller ej? Det âr de facto människan som màste àterigen lära sig att leva pà vad naturen har att bjuda pà, utan att slösa pà jordens resurser. Det gäller ju inte endast vargarna, utan alla rovdjur och de andra djuren som när rovdjursstammen har försvagats blir fler, därmed sà blir ràdjuren skadedjur som förstör vàra trädgàrdar. Fast att allt detta handlar om människans kortsiktiga tänkande nämns det intet om.

VIldsvinen är nyttodjur och fyller en viktig funktion i naturen, precis som vargarna uppfyller en reglerande roll, alla djurarter spelar en viktig roll i naturen, ävec de som människan aldrig ser. Allt fràn det mikroskopiska universumet till det som vi kan se med blotta ögat handlar om ett naturligt samspel. Det räcker med att ta en titt pà människokroppen och vàr vän E. Coli för att se att allt handlar om en slags symbios, i smàtt och stort.

Sàhär resonerar en vargmotstàndare ( Citat fràn inlägget )  ;
Peter S. skriver:
Nu ger du en mycket felaktig och vriden bild med din information och med en bild på en vargvalp på nåra veckor! Licensjakten var över den 31 januari! Parning för vargen är feb-mars och sedan ca. 65 dagar till födsel i maj! De är fjolårsvalparna som ev. skulle få problem, men jag tror inte det utan de löser det med en ny alfahanne/hona! Som om du får en ny chef på jobbet! Varför skriva falsk informatin och vinklingar på bloggar för att gangna ”DITT” syfte! Det fanns inga vargvalpar som svalt ihjäl, de var inte änns tilverkade eller födda!!! Svagt att ge en felaktig ”jägarfientlig” bild som inte är sann med en bild som ger en falsk bild som inte stämmer!!!

Jag är hellre jägarfientlig än emot naturens egna lagar som vargen och vi människor utgör en del av!


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire