BIenvenue sur Le Monde des Prédateurs

Ceci est un blog "franco-suédois", car je vais y écrire les articles que j'écrivis sur mon ancien blog "Rovdjurens Värld", donc je vais y continuer.

samedi 24 mars 2012

Varghatarnas (skämt-) demonstration i Stockholm

Tydligen ska varghatarna med Svenska jägareförbundet demonstrera klockan 14 i Stockholm idag, ett stort skämt med tvà jägarförbund som ska representera viltvàrd och inte vanvàrd av den svenska faunan. Vargen utgör en del av den svenska faunan och är även en skyddad djurart i Sverige, all jakt pà varg strider mot EUs jaktdirektiv, som jag har nedladdad pà min dator som PDF-fil. Men det finns andra som skriver om det.

Nu har jag ju en biologisk utbildning i grunden, arbetar inom miljö, jag bor visserligen inte i Sverige, men samma olidliga varghat sprider ut sig här i Frankrike, fast mest björnhat i Pyrenéerna. Men saken är den att det är människan som tränger ut de ursprungliga arterna fràn en plats, ett territorium som var fullt med liv. Det gäller även växter som anses vara ogräs, men som spelar en viktig roll för livets utveckling i det vilda livet.

Dessa varghatare skämmer ut sig själva, även här i Frankrike, det finns inga befogade skäl att demonstrera mot ett rovdjur, när det värsta rovdjuret är människan, som förgör allt i sin väg, en art som sakta begàr självmord pà den blà planeten samtidigt som hon utrotar andra djur. Jorden förvandlas sakta till en öken, skövling av skogar, haven som utfiskas, rovdjur som förföljs av människan. Listan är làng pà människans idioti, hon som har glömt bort sina rötter.

Dessa varghatare saknar alla giltiga skäl för att protestera mot vargens närvaro i de svenska skogarna, det är ett privilegium om man fàr se en varg, en skygg varelse som förföljs därför att det är ett rovdjur.. I vilket fall som helst sà är jag mer rädd för människan än för vilket rovdjur som helst som man finner i skogarna, ty ett rovdjur jagar för att överleva, människan hon förgör allt i sin väg. 


Sà om en timme sà startar ett stort skämt i Stockholm, dessa löjliga varghatare som inte ens försöker skydda sina djur, det finns effektiva viltstängsel som tillàter en som uppföder fàr att bedriva sin verksamhet utan att hota vargens existens, vilket skulle leda till en starkare vargstam och om vargen tillàts jaga älg sà skulle även älgstammen bli friskare i längden, ty vargen tar de svagaste individerna.

Jag är ledsen, men det är faktiskt människan som är själva problemet och inte vargen!!!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire