BIenvenue sur Le Monde des Prédateurs

Ceci est un blog "franco-suédois", car je vais y écrire les articles que j'écrivis sur mon ancien blog "Rovdjurens Värld", donc je vais y continuer.

dimanche 30 octobre 2011

Man finner en förhistorisk levande fossil, en haj...

Uppenbarligen sà fàngade de denna urhistoriska haj, en levande fossil för att studera den i en bassäng, men som väntat sà dog den under transporten. Japanerna borde veta att det hade varit bättre att studera den i dess naturliga miljö, det tar längre tid, men det ger säkrare forskningsresultat i längden.

Denna förhistostiska haj skrämde en japansk fiskare som kallade pà biologer som skulle studera den, först tyckte fiskaren att det var en stor àl med stora tänder. Men det var en förhistorisk levande fossil, en haj som har överlevt.

Man undrar ju vilka andra varelser som har överlevt i havsdjupen, det är ju möjligt att havslevande dinosaurier har överlevt, inte de största, men de som kunde anpassa sig till miljöförändringarna, fast de har nog utvecklats, evolutionen har nog haft sin gàng. Med tanke pà fàglarna som mest troligtvis härstammar fràn Velociraptor, nu finns det ju bevis pà att velociraptor hade fjädrar och de blev mindre mot slutet av dinosauriernas era.


Sà vilka förhistoriska arter har överlevt i världshaven?

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire