BIenvenue sur Le Monde des Prédateurs

Ceci est un blog "franco-suédois", car je vais y écrire les articles que j'écrivis sur mon ancien blog "Rovdjurens Värld", donc je vais y continuer.

samedi 7 janvier 2012

Tigern & Tibor, en tiger fràn Sumatra


12 fredag Nov 2010

[Redigera]
Tigre de Sumatra*
Tibor är en ung hanne, tre àr gammal, som föddes i fàngenskap och det finns bara 400 individer kvar av hans underart i världen. Tigern fràn Sumatra
Tigre de Sumatra
Tiger fràn Sumatra

Tigern är ett djur som är utrotningshotad, en vacker katt som ursprungligen kommer fràn ett kyligare klimat och den sibiriska tigern är ju den ursprungliga tigern, det närmaste man kan komma iaf.
Tigre de Sibérie
Den sibiriska tigern

Ett magnifikt rovdjur som skrämmer människan, men även om det sker attacker mot människor sà handlar det inte om ondska, det är tigerns natur att jaga.
Men om vi pratar om tigern Tibor och hans underart, sà är det ju p.g.a. människan som denna tiger försvinner.
bébés tigres
Tigerungar

Felidae, som är den latinska beteckningen pà kattdjur, men arten heter Panthera Tigris pà latin. Den lever i Asien och Oceanien. Namnet tiger kommer troligen fràn det grekiska ordet tigris, som troligen stàr i sammanhang med avestiska ordet som antagligen betyder pil.
”De flesta tigrar lever i fuktig tropisk och subtropisk lövskog, men finns även i tempererade löv- och barrskogar. I denna miljö utgör pälsens mönster bra kamouflage. Tigern är en god simmare och badar ofta. Den jagar ensam och äter främst medelstora djur ur familjerna svindjur och hjortdjur, men tigern är opportunistisk och äter det den kommer över, så dieten inkluderar även fisk, fåglar, insekter, amfibier, reptiler, gnagare, piggsvin och primater. Människan är den enda art som utgör något allvarligt hot mot tigern. Tjuvjakt och människans omvandling av miljön i de områden där den lever har tillsammans reducerat tigerpopulationerna kraftigt, så att den nu räknas som starkt hotad.” – Utdrag ur Wikipedia
”Hannar väger vanligen 150-310 kg och honor 100-150 kg. Hannarna är 2,6-3,3 meter långa och honorna 2,3-2,9 meter.”
territoires de tigre
Tigerns utbredning

Tigrar lever ensamma, de träffas bara för att fortplanta sig, dà hannar och honor träffas, annars sà lever de solitärt. Jan Lindblad hade tvà tigerhonor som han släppte fria, men som växte upp hos honom. En av Sveriges bästa naturfilmare.

 P.S. Pà mindre än hundra àr sà har 97 % av tigrarna förvunnit och det finns bara ca. 3200 tigrar kvar i världen, rädda tigern, bli tigerfadder ! Det finns ocksà en namninsamling pà faddersidan !!!

2 commentaires:

 1. Det är förfärande att en art som tigern är nära utrotad. Vi måste få upp frågan om rovdjurens akuta situation på dagordningen. För det är verkligen bråttom om vi ska rädda arter som tigern. Ha en trevlig söndag!

  Fredrik

  RépondreSupprimer
  Réponses
  1. Visst är det fruktansvärt, om det handlar om människans fel, men handlar det om en evolution sà är det annorlunda, fast det är ju inte fallet...

   Maria

   Supprimer