BIenvenue sur Le Monde des Prédateurs

Ceci est un blog "franco-suédois", car je vais y écrire les articles que j'écrivis sur mon ancien blog "Rovdjurens Värld", donc je vais y continuer.

vendredi 18 novembre 2011

"Om fem àr vill inte en enda kotte bo pà landsbygden"

Om fem år vill inte en kotte bo på landsbygden” Gunilla Grönvall intiativtagare till Naturdemokraterna, säger ocksà att de inte hatar nàgra djur. De vill ha nollvision i tätorter för vargen. Men hur kan de ens tänka tanken?

En varg rör pà sig och människan tränger sig in i vargreviren, det är inte vargen som tränger sig in pà människans territorium. Den där Gunilla Grövall har ocksà fàtt det hela om bakfoten med sitt pàstàende, om ingen vill pà landsbygden, sà handlar det om avsaknad av arbetstillfällen och inte vargens närvaro. Fast eventuellt sà inser hon det en dag, ty att bo pà landet innebär lànga dagliga transporter med bil och det är tröttsamt.

Det är sàna som Gunilla Grönvall som skrämmer upp folk med sin propaganda, det handlar inte om kunskap, ty det saknar hon som det verkar som genom hennes pàstàenden.

Gunilla Grönvall menar att vargen har försämrat livskvaliteten på landsbygden på ett sådant sätt att människorna där inte kan leva som de behagar.
– Vargen är ett jättevackert djur, det är inte det det handlar om, att jag som person skulle hata vargen. Men däremot är jag mindre nöjd med situationen att känna sig otrygg i den miljö där man vill tillbringa sin fritid.
– Barnen har ofta en liten bit till skolbussen här och många föräldrar känner sig otrygga med det. Jag är själv uppvuxen på landsbygden och cyklade två kilometer till bussen. Men i dag vågar man inte släppa ut sina barn på det sättet.

I själva verket är vargen en skygg varelse som undviker människan i möjligaste màn, fast vildsvin är betydligt farligare än vargen för människan, men även ràdjur är farligare än vargen för oss människor, ràbocken med sina horn kan göra en stor skada när den försvarar sin familj, och listan är làng pà djur som är farligare än vargen.

3 commentaires:

 1. Maria,

  De här så kallade varghatarna är inte seriösa för fem öre. Det förstår man bara genom att läsa de uttalanden som denne Gunilla har gjort idag.

  Det här var faktiskt bland de sämre politiska initiativen under 2000-talet. De har om inte annat nu lyckats göra bort sig totalt dessa varghatare och tydligt visat var de står.

  Trevlig helg!

  /Frekar06

  RépondreSupprimer
 2. Hej Fredrik,

  Inte tar jag deras pàstàenden seriöst, det har inget med landsbygden att göra, utflyttningen fràn smàorterna handlar knappast om vargen. Korkade uttalanden, ren antivarg-propaganda helt enkelt!

  Tack detsamma!
  örnöga

  RépondreSupprimer
 3. Jag bor hellre på landet vilken dag som helst och jag känner mig stolt och hedrad av att få bo i Rialareviret...

  Hemikramar ♥

  RépondreSupprimer