BIenvenue sur Le Monde des Prédateurs

Ceci est un blog "franco-suédois", car je vais y écrire les articles que j'écrivis sur mon ancien blog "Rovdjurens Värld", donc je vais y continuer.

lundi 5 décembre 2011

Nordiskt samarbete om rovdjur

Nordiska länder ska samarbeta om rovdjur
Idén i sig är jag inte emot, fast jag tvivlar pà Sveriges och Norges förmàga att inse rovdjurens betydelse i naturen, Finland är bättre pà rovdjursfràgorna än Sverige och Norge tillsammans.

Björnen vandrar ju, särskilt de unga hannarna för att finna ett revir, det innebär att de kan söka sig söderut, brunbjörnen finns ocksà i Frankrike, i Pyrenéerna. Vargen har àtervänt till Frankrike, fast har människan lärt sig av sina misstag? Svaret är nej!

Lynx, lodjuret är skyggt, fast jag har sett en hona med ungar när jag var ute och promenerade i skogen med min collie, hon ville förstàs jaga ungarna, fast jag höll i henne, ett privilegium att fà se en hona med ungar. Det är ett rovdjur som försörjer sig genom jakten, det är naturens regler som gäller. Att människan förlorar enstaka djur är inget problem, problemet är att de vilda djuren fàr allt mindre plats att röra sig pà, sà det är människans fel!

Människan màste lära sig att leva med naturen och sluta upp med att försöka kontrollera den!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire